"
Semalam, pasukan Kedah telah dinobatkan sebagai Juara Piala Fa 2019 sekali gus menyaksikan pasukan Perak memperoleh kedudukan naib juara. Kedah menang dengan jaringan 1-0. Gol dijaringkan oleh Fadzrul Danel.

Secara kesuluruhan permainan kali ini memang baik. Ditambah pula dengan kehadiran pengadil dari Jepun dalam final kali sedikit sebanyak memberi kelaianan berbanding edisi-edisi sebelum ini.

Selepas perlawanan semalam, pasukan Kedah kini berada sebaris dengan pasukan selangor dari segi jumlah piala fa yang dimenangi oleh kedua-dua pasukan. Kedah dan Selangor memungut 5 Piala sepanjang edisi piala fa sejak ditubuhkan.

Kedah Juara Piala Fa 2019 Kali ke 5 dalam Sejarah


Mereka juga merupakan dua pasukan yang paling banyak memenangi piala fa berbanding pasukan-pasukan lain dalam liga Malaysia.

Tahniah diucapkan buat pasukan Kedah kerana berjaya memecah rekod mereka. Selepas ini, peminat bola sepak tanah air boleh bergerak untuk menyokong pasukan kegemaran masing-masing dalam Piala Malaysia yang dijadualkan akan berlangsung pada 2 Ogos ini.

Perlawanan pertama akan melibatkan pasukan Kedah dan Negeri Sembilan. Kalau korang nak tengok live streaming, Boleh join group fb >> Bola Live << ini ya.

Tahniah Kedah.

Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post