"

 Biodata Bergson Da Silva Pemain Import JDT 2021. Ini dia penyerang import JDT yang telah memecahkan rekod jaringan terbanyak liga super yang pernah di sandang oleh Marlon Alex James dan beberapa pemain lain. Bergson pada awalnya dipinjamkan dari kelab Fortaleza di liga Brazil. Kemudian JDT membeli pemain ini secara rasmi setelah menunjukkan aksi memukau ketika dalam tempoh pinjaman. Bergson juga bersetuju untuk kekal menjadi pemain import JDT. Siapalah yang tak kenal dengan Bergson ni kan. kalau anda belum kenal berikut merupakan Biodata Bergson Da Silva Pemain Import JDT untuk bacaan anda. 


Biodata Bergson Da Silva Pemain Import JDT 2021


Biodata Bergson Da Silva Pemain Import JDT 2021

Bergson memulakan kerjayanya di Grêmio pada tahun 2006. Pada tahun 2007 Bergson bermain Campeonato Brasileiro Sub-20 pertamanya dan Copa São Paulo de Futebol Júnior pertamanya, salah satu sorotan pasukan kempen gaúcho. jom baca biodata bergson da silva di bawah ini ya.

Nama Penuh :  Bergson Gustavo Silveira da Silva 

Tarikh Lahir :  9 Februari 1991.

Asal : Brazil.

Pada tahun 2009, ia dinaikkan pangkat ke skuad profesional, memiliki sedikit peluang dalam pasukan kerana kurangnya pengalaman dan persaingan dengan pemain dari yang lebih terkenal dalam bola sepak nasional. 

Pada tahun 2010, Bergson masih mengalami persaingan kerana Grêmio penuh dengan penyerang, seperti Borges, Leandro dan William.

Pada 28 Januari 2011, dia menyertai syarikat gergasi Korea Selatan Suwon Bluewings secara pinjaman. 

Pada tahun 2021, Bergson berpindah ke JDT secara rasmi.

Kehebatan Bergson di depan gol tidak perlu di sangkal lagi. Setakat ini beliau telah menjaring 23 gol semusim walaupun beliau bermain lewat 3 perlawanan sudah cukup menunjukkan kehebatan pemain asal dari brazil ini.

Adakah Bergson akan memenangi kasut emas musim ini? sama-sama kita nantikan.


Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post