"

Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021. Perlawanan terakhir liga super telah selesai pada tarikh 12 September 2021 yang lalu. Kini saingan seluruh pasukan bola sepak ke Saingan Piala Malaysia pula. Yang menariknya, kejohanan kali ini merupakan edisi ke 100 tahun Piala Malaysia diadakan. Sudah pasti ia sangat dinanti-nantikan oleh peminat bola sepak tempatan khususnya bagi memberi sokongan kepada kejohanan ini. Siapa yang tidak tahu dengan kejohanan Piala Malaysia. Banyak kenangan yang dicipta saban tahun apabila kejohanan ini di laksanakan. Naah! Pasukan mana yang layak ke edisi ke 100 ini? Berikut merupakan Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021 , ada ke pasukan kegemaran anda dalam senarai ini? 


Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021.


Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021.

16 pasukan akan merebut piala kejohanan musim ini. jom kita tengok Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021 di bawah ini. Keseluruhan pasukan yang layak adalah dari Liga Super dan juga Liga Perdana. Namun pasukan Feeder club tidak layak bertanding dalam Piala Malaysia kali ini.

Pasukan-pasukan yang layak adalah.

1. Johor Darul Ta'zim. (JDT)

2. Kedah Darul Aman (KDA)

3. Penang FC.

4. Terengganu FC

5. Selangor FC.

6. KL City FC

7. PJ City FC

8. Melaka United FC

9. Sabah FC

10. Sri Pahang FC.

11. Perak FC.

12. Negeri Sembilan FC

13. Sarawak United FC.

14.

15.

16/


Senarai Penuh Pasukan TM Piala Malaysia 2021.


** 3 PASUKAN AKAN DI ISI OLEH WAKIL DARI LIGA PERDANA.

** Tarikh kejohanan akan diumumkan kemudian.

JOM PEMINAT BOLA SEPAK MALAYSIA !!

>> Jom join group >> Bola Live << untuk Live Streaming bola.

Tak sabar sebenarnya nak sambut 100 tahun Piala Malaysia ini. Sudah pasti banyak pasukan yang akan bersaing dengan penuh semangat untuk merangkul kejuaraan ini. 

Selain menjadi juara, Mereka juga akan layak ke AFC Cup 2022 nanti dan akan bersama dengan Kedah Darul Aman FC. Ini misi penting untuk semua pasukan. Namun jika JDT Menang maka, Penang FC akan layak secara automatik kerana JDT sudah layak beraksi di Asia Champion League musim hadapan.

Semoga berjaya buat semua pasukan dalam TM Piala Malaysia 2021 nanti.


Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post