"
Edisi Piala Malaysia 2018 kali ini merupakan tahun yang k 97 sejak ia mula diperkenalkan. Pada mulanya pertandingan ini dikenali sebagai Piala Malaya dan setelah beberapa tahun bertukar nama dan untuk edisi kali ini dikenali sebagai ' Unifi Piala Malaysia 2018 '.

Sebanyak 16 Pasukan akan bertanding dalam pertandingan kali ini. Pasukan-pasukan ini terdiri dari 11 pasukan dari liga super dan 5 pasukan dari liga perdana. Mereka telah diundi didalam kumpulan yang telah ditetapkan dan akan bertanding mengikut jadual yang telah disediakan.

Juara Piala Malaysia bagi tahun 2017 adalah Johor Darul Ta'zim (JDT). Piala tersebut merupakan piala malaysia pertama yang dimenangi oleh pasukan dari Johor tersebut.

Piala Malaysia 2018 Jadual Perlawanan dan Senarai Pasukan

Senarai Pasukan.


Bagi yang tak pasti, ini kami kongsikan senarai penuh pasukan piala malaysia untuk edisi 2018. Ada tak pasukan anda bersaing untuk musim ini ?


Kumpulan A
Kumpulan B
Kumpulan C
Kumpulan D
Perak
PKNS FC
Johor Darul Ta’zim
Pahang
Terengganu
Melaka
Kedah
Selangor
Felcra FC
Felda United
Kelantan
PKNP
Kuala Lumpur
PDRM
Mifa
Sabah

Piala Malaysia 2018 Jadual Perlawanan dan Senarai Pasukan

Jadual Perlawanan


Perlawanan pertama piala malaysia akan berlangsung pada hari sabtu 4 Ogos 2018. Kami kongsi jadual piala malaysia dibawah ini.


Kumpulan A ( 4 Ogos, 9 Malam)
Perak
VS
Felcra FC
Kuala Lumpur
VS
Terengganu FC

Kumpulan B ( 5 Ogos, 9 Malam)
PDRM
VS
PKNS
FELDA UNITED
VS
MELAKA

Kumpulan C ( 5 Ogos, 9 Malam)
JDT
VS
MIFA
KEDAH
VS
KELANTAN

Kumpulan D ( 4 Ogos, 9 Malam)
PAHANG
VS
SABAH
SELANGOR
VS
PKNP FC
**Jadual perlawanan pertama.

Perlawanan seterusnya akan dikemaskini dari masa ke semasa.

Kedudukan Pasukan dalam Kumpulan

Berikut merupakan jadual kedudukan kumpulan A,B,C,D untuk piala Malaysia 2018. Anda boleh lihat pencapaian dan mata yang diperoleh oleh pasukan kegemaran anda di sini.


Kumpulan A
P
M
S
K
G
B
Mata
PerakTerengganuFelcra FCKuala Lumpur

Kumpulan B
P
M
S
K
G
B
Mata
PKNS FCMelakaFelda UnitedPDRM

Kumpulan C
P
M
S
K
G
B
Mata
Johor Darul Ta’zimKedahKelantanMifa

Kumpulan D
P
M
S
K
G
B
Mata
PahangSelangorPKNPSabah
Like page kami >>  Ohsukan << untuk tonton live streaming Piala Malaysia 2018 

Selepas peringkat kumpulan, Juara dan Naib Juara kumpulan akan layak ke pusingan Suku Akhir. Penentuan lawan mereka akan dimaklumkan kemudian. Kita harap perlawanan Piala Malaysia kali ini akan menjadi menarik dan penuh dengan semangat kesukanan.

Buat penyokong, elakkan lah dari membuat provokasi sama ada kepada penyokong lawan ataupun pasukan sendiri. Kita jadikan Piala Malaysia 2018 sebagai medan untuk kita sebarkan perkara positif dan menyambung silaturrahim diantara kita.

Kami dari Ohsukan.com mengucapkan selamat maju jaya kepada pasukan-pasukan yang bertanding untuk kejohanan kali ini, Ayuh berikan yang terbaik untuk pasukan anda !

Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post