"
Sevilla Juara Piala Europa 2019/2020. Awal Pagi tadi, telah berlangsung satu perlawanan akhir untuk piala europa 2019/2020. Ramai peminat-peminat pasukan Sevilla dan Inter Milan bersengkang mata untuk menonton perlawanan akhir ini.

Pasukan manakah yang memenangi perlawanan ini? Siapakah penjaring gol dalam perlawanan ini? Jom baca ulasan admin di bawah ini ya.

Sevilla Juara Piala Europa 2019/2020


Keputusan perlawanan, Sevilla Juara Piala Europa 2019/2020


Inter Mila bermula ganas dengan menjaringkan gol pertama dalam minit yang keempat menerusi penyerang berbisa, Lukaku. Selang beberapa minit, sevilla menyamakan kedudukan dengan jaringan  dari Luuk De Jong.

Kemudian Diego Godin menjaringkan gol menerusi set piece cantik dari pemain inter. Sebelum tamat perlawanan untuk babak pertama Sevilla berjaya menyamakan kedudukan hasil tandukan De jong sekali lagi.

Kemudian perlawanan berehat seketika di separuh masa pertama.

Bersambung babak kedua, pada minit ke 70, sevilla mendahului dengan jaringan sendiri oleh pemain Lukaku selepas dia menampan bola tendangan akrobatik cantik dari pemain sevilla.

Keputusan Kekal sehingga wisel penamat dengan keputusan 3 Sevilla dan 2 Inter Milan.

Sevilla Juara Piala Europa 2019/2020

Jom join group >> Bola Live << untuk Live Streaming bola.

Tahniah buat Sevilla kerana berjaya memenangi Europa league buat kali keenam! Memang sebuah pasukan yang hebat.Jangan lupa saksikan perlawanan akhir Liga Juara-juara di antara PSG dan Bayern Munich pula nanti!

Sekian.

Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post