"

Selangor FC Sambar Bekas Pemain Real Zaragoza? Itulah yang berlegar di media mengenai Selangor FC yang dikhabarkan akan mengikat kontrak pemain import yang juga bekas pemain real zargoza. Pemain tersebut adalah Oliver Buff. 

Selangor FC Sambar Bekas Pemain Real Zaragoza?


Difahamkan Oliver Buff akan menggantikan tempat Sandro Da Silva yang tidak disambung kontraknya. Namun begitu, masih belum ada pengumuman rasmi dari Selangor FC mengenai perkara ini.

Minggu lalu, pasukan juara Piala Malaysia sebanyak 33 itu mengumumkan pertahanan baharu dari Jerman, Tim Heubach menjadi pilihan skuad Merah Kuning.

Buff menyertai kelab Sepanyol Real Zaragoza dan beraksi bersama pasukan tersebut sehingga pertengahan musim 2019.

Kemudian dia berhijrah ke Cyprus dengan menyertai Anorthosis Famagusta namun beliau tidak bertahan lama bersama Anorthosis sebelum pulang ke Switzerland dengan menyertai Grasshopper.

Buff ketika ini bergelar ejen bebas setelah beliau dilepaskan oleh Grasshopper Club Z├╝rich selepas kelab itu gagal untuk mara ke saingan Swiss Super League musim ini. Grasshopper menduduki tangga ketiga saingan Swiss Challenge League musim 2019/2020 sekaligus menyebabkan mereka terlepas peluang mara ke divisyen utama.

Adakah pemain ini akan menjadi milik selangor FC musim ini? Sama-sama kita nantikan.

Post a Comment

Jom komen ! :)

Previous Post Next Post